3 redenen om een Android app developer in te huren

Appec android app developer

Wanneer je een app laat maken is het verstandig om een native app te laten bouwen door een specialist. Een native app is een mobiele app die speciaal is gebouwd voor het betreffende platform: Android of iOS. Er zijn verschillende manieren om een app te lanceren. Wij leggen uit wat 3 redenen kunnen zijn om een Android app developer in te huren.

 

1. Een Android app developer begrijpt de Google Play Store

Elk platform heeft specifieke eisen voor apps die worden gelanceerd. Omdat jouw app in de Google Play Store komt, is het essentieel dat de app voldoet aan de voorwaarden die Google stelt. Zo heeft Google bijvoorbeeld specifieke eisen voor appiconen.

Een professionele Android app developer kan ervoor zorgen dat jouw applancering vlekkeloos verloopt. Omdat de developer jarenlange ervaring heeft in het lanceren van Android apps, weet de developer precies waar die op moet letten.

 

Appec google play store

 

2. Een Android app developer haalt het beste uit Android

Een app lanceren op Android heeft andere voor- en nadelen dan een app die op iOS draait. In beide platforms zijn er verschillen in functionaliteit, die een app developer kan benutten. Denk bijvoorbeeld aan push-notificaties en widgets.

De platforms van Google en Apple veranderen voortdurend. Een app developer haalt het beste uit het platform waarin hij gespecialiseerd is.

 

3. Een Android app developer kan snel troubleshooten

Met technologie kunnen er altijd storingen plaatsvinden. Dit hoeft niet per se aan de app zelf te liggen, maar kan ook komen door een update van het platform zelf. Wanneer er een situatie speelt waarin snel ingegrepen moet worden, weet de developer precies waar hij moet zoeken.

Programmeurs zijn het gewend om bugs te verhelpen, en kunnen bugs daardoor systematisch oplossen.

Wanneer je iemand hebt ingehuurd om jouw app te beheren, heb je direct contact met de developer en kun je eventuele problemen direct vermelden.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle