Mobiele app laten maken met lage kosten (Lean-methode)

Er kunnen meerdere redenen zijn om een mobiele app te laten bouwen op een budget. Misschien wil je eerst een productidee uittesten in de markt voordat je er volop voor gaat. Of misschien ben je nog net begonnen met ondernemen en wil je jouw eerste stappen zetten in de techwereld. Hoe dan ook, een mobiele app laten bouwen hoeft niet per se duur te zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je flinke kosten kunt besparen.

Wanneer je een mobiele app laat bouwen, is de eerste vraag die je jezelf moet stellen wat de kernfunctie van de app is. Bij het bouwen van de app zal hier dan vooral aandacht aan worden besteed. Overige extra functies kunnen dan later altijd nog worden toegevoegd. In het begin is het altijd handig om de gebruiker te bieden wat hij of zij belangrijk vindt.

Minimum Viable Product

De eerste basisversie van jouw product, in dit geval een mobiele app, wordt ook wel een Minimum Viable Product genoemd. Dit wordt vaak ook afgekort tot MVP. Wanneer je jouw app uitrolt wil je natuurlijk eerst weten of het aanslaat bij jouw doelgroep. Het is contra-productief om een app volledig uit te bouwen zonder te weten of het wel is wat jouw gebruikers willen.

Voordat je een app laat bouwen heb je bepaalde verwachtingen van hoe de markt zal reageren. Door het product op de markt te brengen kun je testen of jouw verwachtingen kloppen. Zo niet, dan heb je feedback van gebruikers om bij te kunnen sturen.

Waar is jouw app voor bedoeld?

Je hebt natuurlijk allerlei ideeën voor de toekomst van de app. Maar voordat we daar zijn is het handig om te beginnen bij het begin. Waar zullen jouw gebruikers de app voornamelijk voor gebruiken? Bestellingen plaatsen? Ruimtes reserveren? Communiceren met teamgenoten? Door jezelf eerst deze vraag te stellen kun je achterhalen wat de kernfunctionaliteit van de app is. Vervolgens kan de app-ontwikkelaar hiermee aan de slag gaan en zijn tijd effectief gebruiken.

Feedback verzameld?

Wanneer gebruikers de MVP hebben uitgeprobeerd, hebben ze vast nuttige feedback voor jouw app. Dit is zeer waardevol, want de volgende versie van de app kan dan gebaseerd worden op daadwerkelijke ervaringen in de praktijk – niet op jouw voorspellingen. Door te kijken naar de feedback van zo veel mogelijk gebruikers kun je soms ook achterhalen welke updates meer prioriteit hebben. Als een bepaalde klacht vaak voorkomt is dat bijvoorbeeld een goede indicatie.

Dit helpt natuurlijk ook mee bij het laag houden van de kosten van de app. Door heel doelgericht te kijken naar welke updates prioriteit hebben en welke niet, kun je de developer vragen om alleen de belangrijkste wijzigingen door te voeren. Zonder deze data zou je alleen jouw eigen voorkeuren hebben.

Weet je het niet helemaal zeker?

Het kan ook zijn dat je ideeën hebt voor een app, maar nog niet zeker weet welk aspect daarvan het belangrijkst is. Geen probleem! Wij denken dan graag met je mee. We houden een intakegesprek waarin we vragen naar jouw plannen met de app, zowel voor nu als in de toekomst.

Op basis van ons intakegesprek geven we jou dan een advies op maat om een app te bouwen waar je meteen de markt op kan.

Wil je hierover in gesprek met ons? Neem dan contact met ons op.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact