Een applicatie laten maken voor jouw bedrijf

applicatie laten maken appec

Een mobiele applicatie laten maken voor jouw bedrijf brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Steeds meer bedrijven hebben een eigen app. Welke voordelen kan het hebben van een mobiele app voor jouw bedrijf met zich meebrengen? In dit artikel sommen we kort de belangrijkste punten op.

 

1. Meer klantbinding

Een app zorgt voor meer loyaliteit vanuit jouw doelgroep. Wanneer iemand jouw app op zijn of haar telefoon heeft staan, heeft diegene jouw producten of diensten altijd binnen handbereik. Dit zorgt voor meer toegankelijkheid, en kun je jouw vaste gebruikers constant blijven voorzien van de laatste updates en aanbiedingen.

 

2. Makkelijker en efficiënter verkopen

Doordat een app jouw producten en/of diensten toegankelijker maakt voor jouw klanten, kun je ook beter verkopen. Gebruikers kunnen met enkele drukken op hun scherm betalingen afronden. Met alle digitale betalingsmogelijkheden van tegenwoordig zijn er ook verschillende manieren voor gebruikers om te betalen. Banken blijven ook constant hun eigen apps verder ontwikkelen en moedigen hun klanten aan om bankzaken via de app te regelen. Dit zorgt er ook voor dat gebruikers te allen tijde een betaalmiddel paraat hebben staan op hun mobiele apparaat.

 

3. Branding en professionaliteit

Het hebben van een app in bijvoorbeeld de App Store of de Google Play Store zorgt ervoor dat jouw bedrijf vaker wordt gezien. Wanneer mobiele gebruikers jouw merk continu tegenkomen in deze appwinkels, krijgt jouw merk meer bekendheid. Ook zorgt dit voor een stukje vertrouwen, doordat mensen jouw logo op den duur zullen herkennen, en zullen daardoor sneller zaken met je doen. Verder oogt het natuurlijk ook erg professioneel om een app te hebben. Je laat jouw klanten hiermee zien dat je via verschillende kanalen bereikbaar bent.

 

4. App als kernpunt van het bedrijf gebruiken

Een app kan een mooie aanvulling zijn op de producten of diensten die je al aanbiedt als bedrijf. Maar ook kan de app zélf jouw bedrijf zijn. Denk maar bijvoorbeeld aan bedrijven als Uber, Spotify en Whatsapp: simpele apps met een specifieke functie die de hoeksteen van een groot bedrijf vormt.

 

5. Schaalbaarheid

Het mooie van apps is dat met de technologie erachter van alles mogelijk is. Je kunt bepaalde processen automatiseren, en je kunt klanten hun eigen zaken laten regelen via de app. Doordat je veel kunt automatiseren, kun je jouw werknemers tijd, en dus jouw bedrijf geld besparen. Doordat de technologie het werk voor jou doet, kun je jouw bedrijf schaalbaar maken terwijl je er minder werk in hoeft te stoppen. Door de mogelijkheid van zelfservice voor klanten, krijg je minder vragen binnen en kun je je focussen op andere zaken.

 

6. Inspelen op de behoeftes van mobiele gebruikers

Door de populariteit van smartphones verwachten veel gebruikers tegenwoordig dat er een app bestaat voor datgene wat ze nodig hebben. Een applicatie laten maken voor jouw bedrijf, stelt je in staat in te spelen op deze behoefte. Hierdoor maak je het leven gemakkelijker voor mobiele gebruikers die hun zaken willen regelen via een app. De markt voor mobiele apps groeit alsmaar door. Door een eigen app te hebben, zorg je ervoor dat je overal vindbaar bent.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle