Een app laten maken door een professional

Appec een app laten maken

Heb jij een goed idee voor een mobiele applicatie? Dan zijn er verschillende opties om deze app te (laten) ontwikkelen. Wil je jouw mobiele app-idee laten ontwikkelen door een professionele developer? In dit artikel leggen we uit wat hierbij van belang is.

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met het bouwen van jouw mobiele applicatie. Echter kost het veel tijd en vergt het kennis om dit op een professionele manier te doen. Wanneer je de taak vervolgens uitbesteedt aan een app-ontwikkelaar, weet je dat het goed wordt gedaan. Er zijn enkele punten om rekening mee te houden voor ondernemers die een mobiele app-idee laten ontwikkelen door een app-developer.

 

Aandachtspunt 1: Welke functies zijn essentieel voor de mobiele applicatie?

Een mobiele app ontwikkelen wordt gedaan in fases. Het is uiteraard altijd mogelijk om na een eerste versie nog extra functionaliteit toe te voegen. Het is essentieel om voor de eerste versie een idee te hebben van wat de kernfuncties zijn.

Elke mobiele app heeft een bepaald doel. Een restaurant kan bijvoorbeeld als doel hebben om reserveringen te verwerken. Een communicatie-app heeft als doel om mensen met elkaar in contact te brengen. Bij het bouwen van jouw app is het belangrijk om een beeld te hebben van waar de app voornamelijk voor gebruikt zal worden. Eventuele extra functies kunnen later altijd nog toegevoegd worden.

Wanneer je de focus houdt op de kernfunctionaliteit, kun je eerst met de basisversie bepaalde tests draaien bij jouw gebruikers. De eerste gebruikersversie wordt ook wel een Minimum Viable Product genoemd.

 

Aandachtspunt 2: Ideeën voor het design van de mobiele applicatie

Het kan zijn dat jouw bedrijf een specifieke huisstijl hanteert. Indien dat zo is, zullen we bij het ontwikkelen van de mobiele applicatie dezelfde stijl implementeren.

Mocht dat niet het geval zijn, zullen we bij het design zo veel mogelijk rekening houden met jouw voorkeuren en jouw visie voor de app. De User Interface zal jouw bestaande klanten dan bekend voorkomen, wat goed is voor het vertrouwen.

Niet iedereen weet meteen hoe de mobiele app eruit zal moeten zien. Sommige klanten hebben al een beeld van wat ze willen, en anderen hebben een abstracte visie waar wij zelf invulling aan zullen geven.

Wij zullen je hierbij adviseren, en ook zo veel mogelijk kijken naar wat het handigst is voor een zo optimaal mogelijke User Experience.

 

Aandachtspunt 3: Android of iOS (of beide)?

Het kan zijn dat je, om de kosten laag te houden, eerst wil beginnen met het uitrollen op een specifiek platform. Je kunt natuurlijk meteen twee native apps laten bouwen – één voor Android, één voor iOS – maar het is ook mogelijk om eerst met een van de twee te beginnen.

De vraag die dan rijst is welke van de twee prioriteit heeft voor jou. Als je al helemaal weet wat je wil en beide apps zo snel mogelijk op de markt wil hebben, kunnen we uiteraard ook met beide apps tegelijkertijd aan de slag gaan. We maken dan twee native apps die beide gelijk zijn in functionaliteit, maar specifiek zijn ontworpen om optimaal te presteren op het desbetreffende platform.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle