De voordelen van een Android native app

Wanneer je een mobiele app laat maken voor Android, kom je voor een keuze te staan. Je kunt namelijk kiezen tussen een Android native app of een hybrid app. Native apps op Android worden gebouwd met een ander programmeertaal dan hybrid apps. Beide hebben hun voor- en nadelen. In dit artikel leggen we uit in welke aspecten een native app beter uitblinkt.

 

1. Betere aansluiting bij het Android-besturingssysteem

Doordat native apps specifiek zijn gemaakt voor het besturingssysteem halen ze ook het beste uit dat platform. Een native app voor Android haalt zo ook het beste uit Android. Denk hierbij aan de functies die specifiek zijn aan Android, en niet werken op iOS of op het web.

Android native apps worden ook anders geprogrammeerd. Wanneer je een native app bouwt, gebruik je namelijk de programmeertaal die daar specifiek voor bedoeld is. Hybrid apps draaien op andere software die voor een extra softwarelaag zorgen. Dit brengt ook weer extra beveiligings- en performancerisico’s met zich mee.

 

2. Snelheid en betere UX

Zoals hiervoor uitgelegd zijn Android native apps gebouwd op de software die het best aansluit bij Android. Dit brengt ook performancevoordelen met zich mee. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat apps beter geoptimaliseerd kunnen worden voor snelheid. Ook sluiten native apps beter aan qua User Experience, waardoor de native app Android-gebruikers een betere ervaring geeft. Dit komt doordat het design beter aansluit bij de standaarden van Android.

 

Appec native app android phone

 

3. Veelzijdigheid

Net zoals een native app Android een betere gebruikerservaring geeft, biedt het de gebruiker ook meer mogelijkheden. Wanneer je voor jouw bedrijf een app laat maken, wil je de app zo veel mogelijk zelf kunnen customisen. Zo is de app in lijn met de branding van jouw bedrijf. Ook heb je meer opties in functionaliteit, waardoor je de app uitgebreider kan laten bouwen. Ook kun je hierdoor de Android app een onderdeel maken van jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een webshop, of een reserveringssysteem.

 

Meer weten over native Android apps?

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden van een Android app voor jouw bedrijf. Wij focussen ons op native apps om het beste uit zowel Android als iOS te halen. Neem contact met ons op voor eventuele vragen, en wij helpen je verder.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle