De voordelen van een iOS native app

Appec native app ios

Apple is tegenwoordig een van de grootste spelers op de techmarkt. Daarom is het zeker de moeite waard om te overwegen een native app voor iOS te laten ontwikkelen voor jouw bedrijf. De iPhone is een van de populairste smartphones, en mensen handelen steeds meer zaken af via apps. In dit artikel geven we een kort overzicht van de voordelen van een iOS native app.

 

1. Het grootste ecosysteem in de wereld

Apple is een geliefd merk bij veel tech-liefhebbers. De “brand value” van Apple was in 2021 het hoogst van elk bedrijf in de wereld. Ze hebben een breed assortiment van elektronica, waarmee ze een ecosysteem hebben gecreëerd met veel loyale gebruikers. Dit betekent dus ook dat wanneer je een app ontwikkelt voor iOS, je een groot potentieel bereik hebt. Velen zitten urenlang op hun iPhones. Met een eigen iOS-app kun jij ze daarop bereiken.

 

 

2. Snelheid en optimale aansluiting bij de telefoon

Het voordeel van een native app is dat het perfect aansluit bij de software van het platform zelf. Dit in tegenstelling tot hybrid apps, die daarin vaak tekortschieten. Met een native iOS-app kun je het beste uit iOS halen. Je kunt alle mogelijke functionaliteit benutten die specifiek is aan iPhones. Door deze vloeiende aansluiting krijg je ook de beste performance. Doordat de app speciaal is gebouwd voor iOS, is de software zo minimaal mogelijk en zitten er geen andere lagen van software tussen die de werking vertragen. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere User Experience.

 

3. Betere beveiliging

Zoals eerder gezegd heb je bij een native app alleen te maken met de eigen software van het platform. In het geval van Apple is dat de programmeertaal Swift, die speciaal is ontwikkeld voor iOS-apps. Op die manier heb je minder beveiligingsrisico’s, omdat de software volledig is geoptimaliseerd.

 

Advies nodig?

Wij helpen je met plezier verder in het maken van jouw keuze. We kunnen je alle voor- en nadelen uitleggen van de keuze voor een specifiek platform. Wij bouwen zowel native apps voor iOS als voor Android. Ook hebben wij een artikel over een Apple Developer Account aanmaken, en alle stappen die daarbij komen kijken. Neem contact met ons op voor gespecialiseerd advies.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle