De handigste apps om te werken op afstand

Werken op afstand wordt steeds belangrijker. Veel bedrijven stappen over op deze nieuwe manier van werken, maar moeten nu opeens flink omschakelen om dit voor elkaar te krijgen. Je hebt vast wel gehoord van Zoom om videogesprekken te voeren. Wanneer je echter niet aan het vergaderen bent, heb je tools nodig om productief te kunnen blijven en werk af te krijgen. Daarom zetten we enkele handige en populaire tools op een rij, zodat je weet welke mogelijkheden er zijn om te werken vanuit huis (of op het strand).

 

1. Slack

Natuurlijk kun je in een artikel over op afstand werken Slack niet vergeten. Slack is een chat platform waarmee je kunt communiceren met jouw collega’s en elkaar op de hoogte kunt houden van jullie voortgang. Je kunt handige projecten starten en alle bestanden gemakkelijk terugvinden. Slack wordt gebruikt door tal van bedrijven, en is vooral ook erg populair in de startupwereld.

 

2. Trello

Trello maakt projecten overzichtelijk. Je kunt verschillende projecten starten en die opdelen in kleine taken, ook wel ‘kaarten’ genoemd. Je kunt deze kaarten makkelijk sorteren en plakken onder een specifiek project. Wanneer je een taak hebt volbracht kun je de kaart bijvoorbeeld slepen naar ‘afgerond’ of gewoon archiveren. Verder zijn er nog vele andere mogelijkheden, zoals notities, een agenda met reminders en vele andere ‘power-ups’ die je kunt aanzetten voor extra functionaliteit.

 

3. Zapier

Zapier is kortom te beschrijven als een tool om van alles te automatiseren. Er zijn ontzettend veel integraties mogelijk met andere apps, waardoor je specifieke taken zodanig kunt automatiseren dat je jezelf veel tijd en energie kunt besparen. Het werkt veelal met een ‘als dit dan dat’-methode. Dat betekent dat je bijvoorbeeld kunt instellen dat iedere keer dat iemand zich aanmeldt voor jouw webinar, diegene automatisch een e-mail verstuurd krijgt. Ook bij Appec koppelen we vaker apps van klanten aan Zapier.

 

4. Hootsuite

Over automatiseren gesproken: met Hootsuite kun je jouw social media-content automatiseren. Geen zorgen meer dus over wanneer je een nieuwe meme moet plaatsen op jouw social media-platform naar keuze. Met Hootsuite kun je ruim van tevoren aangeven wanneer de content gedeeld moet worden op welk platform, en Hootsuite doet de rest voor je.

 

5. Een eigen app laten ontwikkelen voor specifieke eisen

Je kunt natuurlijk gebruik maken van wat er al bestaat op de markt. Maar als je nou specifieke eisen hebt voor een app, kun je deze uiteraard ook laten bouwen! Slack begon ook ooit als een app die het bedrijf intern gebruikte om productiever te kunnen werken. Je hoeft natuurlijk geen genoegen te nemen met wat anderen jou aanbieden. Als je een idee hebt, denken we graag met je mee.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact