Hoe maak je een Apple Developer-account aan?

Apple developer account

Om jouw iOS-app in de App Store te kunnen publiceren, heb je een Apple Developer-account nodig. Vanaf dit account kunnen we jouw app in de App Store zetten en kan de app beheerd worden. Om dit proces gemakkelijker te maken, zetten we de stappen overzichtelijk uiteen in dit artikel. Let op dat dit vaak niet in één keer lukt, en het duurt meestal minimaal een paar weken voordat alles rond is.

 

1. Maak een nieuwe Apple ID aan

Als eerste heb je een Apple ID nodig. Mocht je al een Apple ID hebben omdat je gebruikmaakt van Apple-producten, is het belangrijk dat je alsnog een nieuwe aanmaakt. We gaan dit account namelijk gebruiken om te koppelen aan jouw Developer-account.

Je kunt jouw Apple ID aanmaken via deze link: https://appleid.apple.com/account#!&page=create.

Na het aanmelden ontvang je een e-mail met instructies om jouw account te activeren. Controleer hierna of je kunt inloggen op jouw account via https://appleid.apple.com/#!&page=signin.

 

2. Activeer twee-factor-authenticatie

Om jouw account goed te beveiligen, dien je twee-factor-authenticatie te activeren. Dit is ook een vereiste voor het Apple Developer-programma. Twee-factor-authenticatie houdt in dat je niet alleen inlogt met een wachtwoord, maar ook jouw account dient te verifiëren met een ander apparaat van Apple, zodat ze zeker weten dat jij het bent.

Deze methode kan met de tijd wijzigen, daarom verwijzen we je door naar de officiële instructies van Apple: https://support.apple.com/nl-nl/HT204915.

 

3. Voorbereiding op het Apple Developer-programma

 

a. Voor particulieren (en ook eenmanszaken)

Particulieren en eenmanszaken mogen deze stap overslaan, en door naar stap 4.

 

b. Voor organisaties

 

DUNS-nummer

Om jouw organisatie aan te kunnen melden heb je een DUNS-nummer nodig. Omdat Apple een Amerikaans bedrijf is, eisen ze van bedrijven uit andere landen dat ze dit nummer hebben om deel te kunnen nemen aan het programma.

Belangrijke opmerkingen:

  • Het kan tot 14 werkdagen duren tot jouw bedrijf is goedgekeurd, dus vraag jouw DUNS-nummer ruim op tijd aan.
  • Gebruik hier de officiële bedrijfsnaam, geen andere handelsnaam.
  • Bij het intypen van de bedrijfsnaam moet je wachten tot jouw bedrijfsnaam verschijnt. Nadat je daarop hebt geklikt, kun je klikken op VERDER GAAN.
  • De wettelijke bedrijfsnaam die hier gekozen wordt, gebruikt Apple ook als de naam die in de App Store verschijnt bij ‘eigenaar van de app’.

 

Juridische entiteit

Jouw organisatie moet een rechtsgeldig bedrijf zijn en dus een geldige rechtsvorm hebben (zoals bijvoorbeeld een BV). Ze laten geen fictieve bedrijven toe.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Als degene die de organisatie aanmeldt, dien jij de juridische bevoegdheid te hebben om het bedrijf te mogen vertegenwoordigen. Je moet namelijk het bedrijf rechtsgeldig kunnen binden aan overeenkomsten met Apple.

Een bedrijfswebsite

Je moet een openbare website hebben waarvan de domeinnaam in verband staat met het bedrijf.

 

4. Aanmelden voor het Apple Developer-programma

Als je alle voorgaande stappen succesvol hebt doorlopen, kun je je aanmelden voor een Apple Developer-account. Je kunt je aanmelden via de volgende link: https://developer.apple.com/programs/enroll/

Op de pagina kun je onderaan op de knop met ‘Start Your Enrollment’ klikken.

Op de volgende pagina word er onder ‘Entity type’ gevraagd wat voor type bedrijf je hebt. Hiermee bedoelen ze de rechtsvorm (dus eenmanszaak, BV etc.). Indien je een eenmanszaak hebt of een particulier bent, kies je voor ‘Sole Proprietorship’. In alle andere gevallen, vul je jouw DUNS-nummer in.

Indien je de naam van jouw bedrijf dient in te vullen, gebruik dan weer de officiële bedrijfsnaam zoals in stap 3. Als je een andere naam invult, kan dit leiden tot vertraging omdat het weer moet worden aangepast.

Wanneer je een overzicht krijgt van al jouw gegevens, controleer dan goed of alles klopt. Je kunt het later namelijk niet aanpassen.

Na het aanmelden is het een kwestie van wachten tot Apple de aanmelding heeft verwerkt.

Houd er rekening mee dat een Apple Developer-account €99,- per jaar kost. Dit bedrag dien je aan het einde van het aanmeldingsproces te betalen aan Apple.

 

5. Afronding van het aanmeldingsproces

Indien jouw bedrijf is toegelaten, word je gebeld door een medewerker van Apple om de gegevens te controleren. Na dit gesprek krijg je een link in de mail om het aanmelden voort te zetten. Wanneer er wordt gevraagd of je het Apple Developer-programma handmatig wil laten voortzetten of dit automatisch wil laten doen, adviseren wij om voor automatische verlenging te kiezen.

Indien Apple jouw aanvraag heeft afgewezen kun je contact met ons opnemen en kijken we samen naar de volgende stap.

Als alles in orde is, krijg je van Apple een bevestigingsmail dat alles in orde is. Neem dan contact met ons op met de gegevens van jouw account.

Mail vervolgens deze gegevens naar ons:

Volledige naam
Geboorte datum
E-mail adres
Telefoon nummer
Wachtwoord
D-U-N-S nummer
Vraag 1
Antwoord op vraag 1
Vraag 2
Antwoord op vraag 2
Vraag 3
Antwoord op vraag 3

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle