App laten ontwikkelen: wat zijn de kosten?

app ontwikkelen kosten

Een van de eerste vragen die we krijgen wanneer een klant een app wil laten maken, is hoeveel het gaat kosten. Wat kost een app maken nou eigenlijk? Deze vraag is echter niet zo makkelijk te beantwoorden, want iedere app is anders – zowel qua design als qua functionaliteit. Vandaar ook dat de prijs van elk project verschillend is. In dit artikel leggen we uit op welke aspecten we hierbij letten.

 

Geen verrassingen

Voordat we daadwerkelijk beginnen aan het ontwikkelen van de app, krijgt de klant altijd eerst een offerte toegestuurd. Zo kan de klant overzichtelijk inzien welke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd en hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen. We houden bij het opstellen van de offerte bijvoorbeeld rekening met hoe uitgebreid het design eruit zal komen te zien, welke functionaliteiten de app bevat en hoe uitgebreid de code dient te zijn om dit te bewerkstelligen.

We kunnen de prijs dus pas daadwerkelijk vaststellen wanneer we precies weten wat de klant verwacht van de app, wie het gaat gebruiken en hoe het eindproduct eruit moet komen te zien.

 

De verschillende fases

Afhankelijk van de eisen van de klant, kunnen de verschillende fases van het bouwen van de app korter of langer duren. Simpel gezegd komt dit neer op de volgende fases:

  • Oriëntatie op de klantverwachting
  • Eerste schets
  • Prototype van de app
  • Definitieve versie van de app

 

Wat voor soort app?

Wat ook een rol speelt bij het bepalen van de prijs, is of klanten een native, hybride of web app laten maken. Een native app is een app die speciaal is gemaakt voor het platform waarop het wordt gepubliceerd (dus bijv. een app die speciaal is gemaakt voor iOS-apparaten). Een hybride is een universele app die zowel geschikt is voor Android als voor iOS. Een web app is een stuk software die is gemaakt om het gebruiken vanuit de (mobiele) browser.

 

Conclusie

Het is dus lastig om op voorhand aan te geven hoeveel een app kost om te maken, omdat hierbij te veel verschillende factoren in meespelen – zoals design, functionaliteit en het platform. Daarom nemen we eerst alle informatie eerst in overweging na een eerste gesprek, voordat we daadwerkelijk een offerte opstellen. Zo betaal je alleen voor de werkzaamheden die daadwerkelijk worden uitgevoerd en weet je wat je kunt verwachten.

Wij adviseren klanten altijd om de eerste versie van de app zo simpel mogelijk te houden. Wanneer de basis staat, kan altijd nog worden gekeken naar eventuele uitbreidingen.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle