App laten ontwikkelen: wat zijn de kosten?

app ontwikkelen kosten

Een van de eerste vragen die we krijgen wanneer een klant een app wil laten maken, is hoeveel het gaat kosten. Wat kost een app maken nou eigenlijk? Deze vraag is echter niet zo makkelijk te beantwoorden, want iedere app is anders – zowel qua design als qua functionaliteit. Vandaar ook dat de prijs van elk project verschillend is. In dit artikel leggen we uit op welke aspecten we hierbij letten, en aan welke bedragen je ongeveer kunt denken.

 

Factor 1: Type app

Een app kan native gebouwd worden, dus voor iOS of Android, of het kan een web app zijn. Wanneer je een app native laat bouwen is het een ander proces dan voor een web app. We maken dan namelijk gebruik van andere technologieën om de app op te zetten. Dit heeft invloed op onze workflow, en kan een verschil maken in de kosten.

 

Factor 2: Platforms

Een native app kan voor beide platforms (iOS en Android) worden gebouwd, of eerst voor eentje. Beide platforms hebben hun eigen voor- en nadelen wanneer het aankomt op programmeren.

Ook zijn er verschillen tussen de gebruikers. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om jouw app eerst voor iOS te laten bouwen. En dan zou je de Android-versie later kunnen lanceren. Dit maakt een verschil in de kosten, omdat er dan slechts één app wordt gebouwd.

Of wanneer je een groter project hebt, en zo veel mogelijk gebruikers wil bereiken, zou je beide tegelijkertijd kunnen laten bouwen. Dit zorgt dus ook voor hogere kosten.

 

 

Factor 3: Functionaliteit

De complexiteit van een app hangt veelal af van welke functies het moet hebben. Een simpele app waar je een menukaart kan aflezen is heel wat anders dan een complexe social media-app.

Afhankelijk van welke functies jouw app nodig heeft, kan dat een verschil maken in de kosten. Je kunt ook hierbij weer kiezen voor een simpelere app om mee te beginnen. Dat wordt ook wel een MVP genoemd. Deze kun je dan later uitbreiden. Of, indien je wat meer geld te investeren hebt kun je de app volledig laten bouwen met alle functies inbegrepen.

 

Factor 4: Het design

Ook het design speelt een rol in de kosten. Een app kan namelijk een simpel design hebben met enkele basiskleuren, of het kan een compleet maatwerkdesign hebben met ingewikkelde graphics. Hoe persoonlijker de app eruit komt te zien, hoe hoger de kosten over het algemeen.

 

Indicaties van kosten voor verschillende apps

Hieronder geven we een paar voorbeeldprijzen. Je krijgt dan een globaal beeld van aan welke bedragen je kunt denken bij verschillende soorten apps. Een simpele app met beperkte functionaliteit zit namelijk in een hele andere prijscategorie dan een complexe app.

 

Prijsindicaties:

€5.000 – €10.000: Een simpele app met basisfunctionaliteit, zonder CMS (Content Management System).

€20.000 – €25.000: Een uitgebreidere app waar dagelijks honderden gebruikers data kunnen inzien en invullen, inclusief CMS.

Vanaf €100.000: Een volledige op-maat-gebouwde social media-app met ingewikkelde functies en uitgebreide designs.

 

Jouw app laten bouwen in 8 stappen

Wil je weten hoe het traject eruitziet wanneer we aan de slag gaan voor jouw app? Ons ontwikkeltraject bestaat uit 8 stappen. Afhankelijk van hoe complex de app is, zal dit traject langer of korter duren.

Het ontwikkeltraject van een app:

1 – Briefing

2 – Klantbehoeften in kaart brengen

3 – Schetsen maken

4 – Schetsen met klant overleggen

5 – Uitwerken in Wireframes

6 – Overleggen met ontwikkelaars

7 – Ontwerp opleveren aan klant

8 – Ontwikkelen van de app

 

Geen verrassingen

Voordat we daadwerkelijk beginnen aan het ontwikkelen van de app, krijgt de klant altijd eerst een offerte toegestuurd. Zo kan de klant overzichtelijk inzien welke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd en hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen.

We houden bij het opstellen van de offerte bijvoorbeeld rekening met hoe uitgebreid het design eruit zal komen te zien, welke functionaliteiten de app bevat en hoe uitgebreid de code dient te zijn om dit te bewerkstelligen.

We kunnen de prijs dus pas daadwerkelijk vaststellen wanneer we precies weten wat de klant verwacht van de app, wie het gaat gebruiken en hoe het eindproduct eruit moet komen te zien.

 

Conclusie

Zoals hiervoor uitgelegd hangt dus veel af van jouw situatie. Het is moeilijk om jou in een artikel uit te leggen hoeveel tijd jouw app gaat kosten.

Daarom kun je contact met ons opnemen zodat we jouw app-idee kunnen bespreken. Dan ontvang je daarna van ons een uitgebreide offerte waar alle kosten voor je op een rijtje zijn gezet.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle