Een idee voor een app bedenken en uitwerken

Je hebt een idee voor een app. Wat nu? Als je verstand hebt van programmeren kun je natuurlijk beginnen met het bouwen van een prototype en beginnen met testen. Maar wat als je nou geen programmeur bent? En hoe kom je aan ideeën voor apps? We leggen het je stap-voor-stap uit.

 

Stap 1: een idee voor een app bedenken

Hoe kom je aan een goed idee voor een app? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst nadenken over welk doel een app dient. Je hebt namelijk allerlei soorten apps. Maar wat elke app met elkaar gemeen heeft is dat ze een bepaald probleem oplossen.

Een probleem kan bijvoorbeeld zijn: klanten moeten een reservering kunnen plaatsen. Of een ander voorbeeld: werknemers moeten intern kunnen communiceren en bestanden van elkaar kunnen inzien.

In beide gevallen is er (1) een duidelijke doelgroep, (2) iets wat ze niet (goed) kunnen doen, en (3) hier is een oplossing voor te bieden met technologie.

Wanneer je weet op wie jouw app is gericht en welke acties deze doelgroep moet kunnen uitvoeren, ben je al heel ver. Je kunt nu namelijk nadenken over de oplossing. De oplossing ligt echter niet altijd voor de hand. Daarom is het belangrijk om je goed te verplaatsen in jouw doelgroep. Zo kun je bedenken hoe jij dit probleem zou oplossen als jij er tegenaan zou lopen.

Door dit soort brainstormoefeningen te houden kom je al gauw op een paar oplossingen. Dan heb je wellicht ook een vaag idee van hoe een app eruit zou komen te zien.

 

Stap 2: testen en feedback verzamelen

Wanneer je een idee hebt voor een app, kun je beginnen met bouwen. Dit kun je zelf doen als je programmeur bent, en zo niet, dan kun je een professionele appontwikkelaar inschakelen.

De eerste versie van de app hoeft nog niet meteen perfect te zijn. Door de LEAN-methode te gebruiken kun je eerst beginnen met een simpele eerste versie. Door deze eerste versie uit te rollen en wat testgebruikers om feedback te vragen zul je een beter beeld krijgen van hoe de definitieve app moet worden.

Deze eerste versie wordt ook wel de MVP (Minimum Viable Product) genoemd. Wanneer je een kale versie hebt, loop je namelijk tegen aanvullende problemen aan. Deze problemen zijn de inspiratie voor de tweede versie van de app.

 

 

Stap 3: de definitieve app maken

Wanneer je feedback hebt verzameld, heb je een duidelijk beeld van hoe de app eruit moet komen te zien. Door eerst om feedback te vragen kan er nu doelgericht aan de complete versie gewerkt worden.

De feedback zorgt er dus ook voor dat er veel tijd wordt bespaard tijdens het ontwikkelproces. Je weet nu namelijk precies wat jouw gebruikers willen. Dit zorgt voor een veel efficiëntere aanpak.

Wanneer de laatste aanpassingen zijn gedaan is jouw app klaar voor gebruik en kun je officieel gaan lanceren.

Verder wil je ook rekening houden met het beschermen van jouw app-idee.

 

Jouw idee voor een app uitwerken?

Bij Appec denken we met je mee over hoe jouw app eruit moet komen te zien. Ook zorgen we ervoor dat jouw app zo professioneel en efficiënt mogelijk wordt uitgewerkt en getest. Neem contact met ons op om jouw idee te bespreken.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact