FOCUS

Case: FOCUS

Native app voor iOS & Android
Categorie: social media | minigames

Het project

Onze opdrachtgever Doubblemedia wilde een unieke social media-app laten ontwikkelen. Het idee is dat de gebruikers van het platform met merken kunnen verbinden door middel van minigames. Bedrijven kunnen hierbij quizen en zoek de verschillen-spellen creëren waarbij hun volgers prijzen kunnen winnen.

Dus in plaats van overvallen te worden door allerlei gerichte advertenties en remarketing, hebben gebruikers volledige controle over de merken waarmee ze interactie hebben. Op deze manier krijgen ze een positievere verbinding met het merk – en kunnen ze ook nog eens prijzen winnen. En merken kunnen op deze manier hun doelgroep op een effectieve manier bereiken.

Native app

De app is zowel voor iOS als voor Android gebouwd. De app werkt dus zowel op iPhones als op Android-telefoons op de meest optimale manier voor het platform.

Gamification

In de app zijn verschillende spelelementen geïmplementeerd. Gebruikers kunnen punten behalen, hun statistieken bijhouden en prijzen winnen.

CMS

Wij bouwen voor al onze native apps een Content Management Systeem waarin de app op de achterground beheerd kan worden.

PROGRAMMEERTALEN

Gebruikte technologieën

Kotlin (Android)
Swift (iOS)
C# en ASP.NET (CMS)
GAMIFICATION

Social media-platform met minigames

Gebruikers aanmaken
Social login
Accountstatistieken
Leaderboard
FOCUS Leaderboard
USER EXPERIENCE

Een vloeiende gebruikerservaring

Voor deze app was het cruciaal dat de gebruikerservaring vloeiend zou zijn. Het moest echt aanvoelen als een premium app. Er is veel aandacht besteed aan kleine details om de app een hoogwaardige kwaliteit te geven.

Haptic feedback
Vloeiende micro-animaties bij interactie
Snelle laadtijden
MINIGAMES

Quizen + zoek de verschillen

Gebruikers van FOCUS kunnen verschillende minigames spelen om prijzen te winnen. Ze kunnen kiezen uit een quiz of zoek de verschillen.

Door spellen te winnen, verdienen gebruikers punten en kunnen ze hoger komen op de leaderboard. Ze kunnen ook prijzen winnen.

PREMIUM ERVARING

Een complete social media-app met unieke functies

FOCUS is een unieke app met verschillende componenten. Het heeft zowel een social media-aspect als een gamification-aspect.

Daarnaast zijn er talloze extra functies om de gebruikers een unieke ervaring te bezorgen, zoals referral links, pushberichten en een puntensysteem.

Inspireren
Informeren
Amuseren
Jasper Rietrae

Jouw app-idee bespreken?

Wil jij ook een native app laten maken die het beste haalt uit iOS en Android? Neem contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.

Jasper Rietrae

Eigenaar Appec

Let’s build something epic

We gaan graag met je in gesprek om jouw idee voor een app te bespreken. We denken met je mee over hoe we een app kunnen creëren die jouw gebruikers een unieke ervaring bezorgt.

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/wp-content/uploads/cache/a4e5dab011905de01724520e3734e36583c8bf44.php on line 4 background triangle background triangle background triangle background triangle