Case: innerkidz

Native app voor iOS & Android
Categorie: ontwikkelplatform | pedagogiek

Het project

Innerkidz is een ontwikkelplatform voor en door kinderen. Vanaf het begin zijn kinderen betrokken geweest bij het opbouwen en vormgeven van het online platform. Zonder deze kinderen zou innerkidz lang niet zo veelzijdig, creatief en leuk zijn. Het doel van de innerkidz-app is om alle kinderen zich gehoord, gezien en begrepen te laten voelen. Uiteraard zit er ook een omgeving in voor de ouders om toezicht te houden en altijd up-to-date te blijven rondom de laatste ontwikkelingen van hun kinderen. Ook de ouderlijke omgeving is volledig native in de app beschikbaar.

Het design is zowel qua UI als UX volledig gericht op de doelgroep van jonge kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud. Het design is tussentijds meermaals getoetst bij een grote groep kinderen om de effectiviteit te testen.

Native app

De app is zowel voor iOS als voor Android gebouwd. De app werkt dus zowel op iPhones als op Android-telefoons op de meest optimale manier voor het platform.

Social aspect

Kids kunnen met elkaar chatten, elkaar volgen, tekeningen insturen en likes en krachtdieren verzamelen. De ouders hebben een eigen in-app “parental control” omgeving om alles nauw in de gaten te houden.

CMS

Wij bouwen voor al onze native apps een web-based Content Management Systeem waarin de app op de achterground beheerd kan worden. Via het CMS regelt innerkidz alle begeleiding en content.

PROGRAMMEERTALEN

Gebruikte technologieën

Kotlin (Android)
Swift (iOS)
C# ASP.NET (backend)
IN-APP BETALINGEN

Ingebouwd betaalsysteem

Abonnementsvorm
In-app purchases (IAP)
COMMUNICATIE

Een compleet socialmedia platform

Voor de innerkidz-app was het van cruciaal belang dat de app specifiek gericht is op de kinderen. De app moet direct duidelijk zijn, maar ook speels aanvoelen.

Binnen de app zijn talloze interactiemogelijkheden, welke deels gestimuleerd worden door de beloning van innercoinz.

Tijdlijn van vriendjes
Unieke avatar maken
Chatten
Creaties uploaden
Coins verdienen
PERSOONLIJKE BENADERING

Interactie

Er zijn een hoop interactiemomenten voor de gebruikers. Voor de meeste interacties krijgen de kinderen zogenaamde “innercoinz”. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Tekeningen/verhalen insturen
Invullen van profiel
Invullen van de wekelijkse kidzladder
Unieke avatar instellen
TOEZICHT

Parental controls

Uiteraard is het ook belangrijk dat de ouders van de kinderen gemakkelijk alles in de gaten kunnen houden. Zo krijgen alle ouders een eigen ouderaccount welke gelinkt is aan de kinderen. Ouders hebben dan ook het volledige account in beheer van de kinderen.

Daarnaast is het enkel mogelijk om als ouder een betaling te doen. Hier zit een extra stukje veiligheid ingebouwd om te voldoen aan de regels van Apple.

CUSTOMIZATION

Custom controls

Om de app uniek en speels aan te laten voelen, is ervoor gekozen om een aantal elementen binnen de app volledig op maat te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de slider in de kidzladder. We hebben hierbij de huisstijlkleuren van innerkidz gebruikt en alles is volledig custom-made.

Jasper Rietrae

Jouw app-idee bespreken?

Wil jij ook een native app laten maken die het beste haalt uit iOS en Android? Neem contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.

Jasper Rietrae

Eigenaar Appec

Let’s build something epic

We gaan graag met je in gesprek om jouw idee voor een app te bespreken. We denken met je mee over hoe we een app kunnen creëren die jouw gebruikers een unieke ervaring bezorgt.

    background triangle background triangle background triangle background triangle

    Klaar om jouw idee te lanceren?

    Kom in contact