E-commerce platform kiezen? De 4 beste opties

Tegenwoordig winkelen we steeds meer online. Als ondernemer is het dan vanzelfsprekend om te kijken naar de mogelijkheden voor het opzetten van een webshop. Wil jij een webshop laten maken? Of denk je eraan om dit zelf te doen? Lees dan verder. In dit artikel geven we je enkele opties.

1. Een shop-app laten maken

We hebben onze telefoons continu bij ons. Daarom regelen we ook steeds meer via mobiele apps. Het kan dus een optie zijn voor jou als ondernemer om jouw eigen mobiele app te laten maken met een ingebouwde webshop. Zo kunnen jouw gebruikers de producten die jij aanbiedt zo gemakkelijk mogelijk bestellen.

Eerder schreven we al over het belang van apps in vergelijking met websites. Een van de grote voordelen van een mobiele app is de mogelijkheid om notificaties te versturen naar klanten zodra er bijvoorbeeld een aanbieding is. Omdat we continu onze telefoons binnen handbereik hebben, ligt de drempel voor klanten om te bestellen ook lager.

Een app kan natuurlijk ook een goede aanvulling zijn op een webshop die al bestaat. Op die manier kunnen jouw klanten zowel via de browser als via de app bestellen. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om eerst een webshop te laten maken die in de browser werkt, en vervolgens een mobiele app voor de klanten die liever via hun mobiel bestellen.

2. Een WooCommerce-webshop (laten) maken

WooCommerce is een populaire plugin voor WordPress. Wanneer je een website hebt die op WordPress draait, kun je binnen korte tijd al een volledige webshop opzetten in WooCommerce.

Je kunt dit natuurlijk zelf doen, door eerst een WordPress-website op te zetten en vervolgens WooCommerce te installeren. Zodra alles klaarstaat, kun je beginnen met het toevoegen van jouw producten en ze verkopen.

Een groot voordeel van WooCommerce is de kant-en-klare functionaliteit. Wanneer je de plugin installeert heb je eigenlijk een hele goede basis voor een eigen webshop. Je kunt producten toevoegen met foto’s, beschrijvingen, en betaalmethodes koppelen.

Een nadeel van WooCommerce is dat je wel beperkt bent tot de mogelijkheden die de software standaard aanbiedt.

Mocht je een WordPress-website willen laten maken die beter aansluit bij jouw merk, en ook op een professionele manier is opgezet, kun je ook overwegen om hier een developer voor in te huren.

3. Een maatwerk-webshop laten maken

Je kunt natuurlijk ook hele specifieke eisen hebben voor jouw webshop. Wanneer je gebruikmaakt van bestaande software zoals WooCommerce, zit je met beperkingen van de betreffende software.

Een goed alternatief hiervoor is om een web app te laten bouwen. Deze web app kan dan volledig naar jouw specifieke visie opgezet worden, omdat alles op maat wordt geprogrammeerd.

Hier komen dan wel extra ontwikkelingskosten bij kijken omdat het gaat om maatwerk. Maar je hebt dan wel een webshop die precies werkt zoals jij dat wil.

4. Shopify gebruiken

Een andere mogelijkheid is ook om de populaire Shopify te gebruiken. Hierbij ben je echter nog meer gebonden aan beperkingen in personalisering.

Ook zit je met Shopify vast aan maandelijkse kosten. Het is dus verstandig om eerst te overwegen of je bereid bent maandelijks te betalen voor de dienst. De prijzen variëren ook op basis van hoe veel functies je wil hebben.

Een voordeel van een Shopify-webshop is wel dat het erg gebruiksvriendelijk is, en niet veel kennis behoeft om mee te beginnen.

5. Moeite met kiezen?

Indien je het lastig vindt om te bepalen wat voor jouw situatie de beste optie is, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij denken dan met je mee, en geven je advies op maat.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact