De 7 fases van mobiele applicatie-ontwikkeling

applicatie ontwikkeling

Wanneer wij een mobiele applicatie ontwikkelen, doorlopen wij verschillende stappen. Bij applicatie-ontwikkeling komen verschillende factoren kijken. Door hier een duidelijk proces voor te maken zorgen wij ervoor dat de klant de app krijgt die de klant voor ogen had. We geven in dit artikel een overzicht van onze werkwijze, zodat jij weet wat je kunt verwachten wanneer we aan de slag gaan met jouw app.

 

De fases van mobiele applicatie-ontwikkeling

De fases die wij doorlopen kunnen als volgt worden uiteengezet:

1. Oriëntatie

2. Concept

3. Design

4. Ontwerp op papier

5. Prototype

6. Testfase

7. Oplevering

Fase 1 (Oriëntatie)

We beginnen eerst met een oriëntatiegesprek. Dit is een gesprek waarin je ons kunt vertellen over jouw idee, welke functies je in gedachten hebt en wat je ermee wilt bereiken. Door goed inzicht te krijgen in jouw visie, kunnen wij een app bouwen die daar goed bij aansluit.

 

Fase 2 (Concept)

Wanneer we jou visie hebben gehoord, kunnen we nadenken over hoe de app gaat werken. We overleggen met onze programmeurs over welke software het beste geschikt is en hoe de app gestructureerd gaat worden. Dit is een voornamelijk technisch overleg.

 

Fase 3 (Design)

In deze fase wordt het design bedacht voor de app. Dit is los van het technische aspect in de conceptfase. Het design is puur een ontwerp van de User Interface, oftewel de voorkant van de app.

 

Fase 4 (Ontwerp op papier)

Wanneer het concept duidelijk is, en het design is gemaakt, kunnen we alles op papier zetten. Op deze manier krijg jij overzichtelijk te zien wat je kunt verwachten en hoe alles gaat werken.

 

Fase 5 (Prototype)

Het prototype is een soort demo om met de app te kunnen spelen zonder dat deze helemaal functioneel is. Een prototype is handig omdat jij al een idee hebt van wat het eindresultaat wordt, maar je hebt nog voldoende mogelijkheden om input te geven.

 

Fase 6 (Testfase)

In deze fase hebben we al een prototype en hebben we voldoende feedback van jou gekregen om de app af te maken. We bouwen de app af en testen deze intensief om te zien of alles precies werkt zoals jij dat wil.

 

Fase 7 (Oplevering)

Wanneer de app zorgvuldig getest is en voldoet aan de opdracht, wordt de mobiele app opgeleverd en kun je ermee aan de slag gaan. Er kunnen nog aanvullende zaken zijn die geregeld moeten worden zoals een Apple Developer Account aanmaken (voor iOS-apps).

 

 

Applicatie laten ontwikkelen?

Als je een idee hebt voor een mobiele app voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op. We plannen dan een oriëntatiegesprek in (zie fase 1) waarin je ons jouw idee kunt uitleggen. Wij denken dan meteen met je mee en bespreken met jou de mogelijkheden.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle