Hoe lang duurt het om een app te ontwikkelen?

Hoe lang duurt het om een app te ontwikkelen? Als opdrachtgever vind je het belangrijk om te weten hoe lang je ongeveer moet wachten wanneer wij een app maken. Het lastig is lastig om hier een universeel kloppend antwoord op te geven. We zullen in dit artikel uitleggen welke factoren meespelen en welke fases worden doorlopen.

De fases van de ontwikkeling van een app

Hoewel niet elke app even lang duurt om te maken, worden vaak wel dezelfde stappen doorlopen totdat het eindproduct af is en openbaar kan worden gemaakt. Dit verschilt echter wel afhankelijk van of je een native app of een hybride app laat maken.

In onze ervaring is dat in te delen in de volgende fasen:

1. Oriëntatie

(ongeveer 1 uur)

Het eerste gesprek waarin we een inzicht verkrijgen in wat jouw eisen zijn en welke functionaliteiten belangrijk zijn voor de app. We denken hierbij met je mee en komen met voorstellen om jouw ideale app te creëren. Als resultaat van dit gesprek hebben wij een beeld van jouw behoeftes en ideeën.

2. Ontwikkeling van het concept

(1 – 4 weken)

In deze fase kijken we naar hoe de app in elkaar moet zitten om te voldoen aan jouw eisen en die van de doelgroep. Er wordt flink gebrainstormd over hoe de app het beste neergezet kan worden.

3. Ontwikkeling van het design

(2 – 4 weken)

Het concept dat we hebben uitgedacht voor de app krijgt een uniek jasje door middel van een strak design. We zorgen ervoor dat het design perfect aansluit bij de huisstijl van het bedrijf.

4. De eerste ontwerpen

(2 – 4 weken)

In deze fase wordt het design en de functionaliteit van de app zichtbaar, zodat jij op een overzichtelijke manier kunt bekijken hoe het eruit zal komen te zien en hoe de app zal werken. Je ontvangt een document waarin alles duidelijk is uitgelegd.

5. Ontwikkeling van het prototype

(1 – 4 maanden)

Nu wordt de app ook echt tastbaar. We ontwerpen een prototype van de app, waarin jij kan rondkijken om een idee te krijgen van hoe de app zal werken en eruit zal zien in de werkelijkheid.

6. Testen van de app en opleveren van de definitieve versie

(1 – 2 maanden)

Na uitgebreide tests te draaien, en zeker te weten dat de app optimaal presteert, wordt de definitieve versie van de app opgeleverd zodat deze in de gewenste appwinkels beschikbaar kan worden gesteld.

Wat kost het om jouw app te bouwen?

Het is natuurlijk lastig om aan te geven hoe lang het precies duurt om een app te ontwikkelen. Dit is volledig afhankelijk van hoe ingewikkeld het project is en welke specifieke eisen jij hebt. Daarom zijn bovenstaande termijnen slechts een indicatie om aan te geven waar je ongeveer aan kunt denken.

Uiteraard zijn alle kosten voor het maken de app vooraf overzichtelijk verantwoord in een offerte – dus je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten.

Wil je graag een app laten maken, en wil je met een developer in gesprek? Maak dan meteen een afspraak voor jouw gesprek!

Jasper Rietrae

Jouw app-idee bespreken?

Bij Appec hebben we jarenlange ervaring in het bouwen van apps voor iOS en Android, web apps en websites op maat.

Prik meteen een datum vast voor een vrijblijvend consultatiegesprek via de knop hieronder.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact