De 3 grote voordelen van een app

Een website en een app brengen beide voordelen met zich mee voor bedrijven. Echter lijkt de afgelopen jaren de aandacht van gebruikers steeds meer te keren richting apps.

Hoewel het hebben van een website uiteraard nog steeds erg belangrijk is, willen we in dit artikel een aantal voordelen opnoemen van het hebben van een eigen app. Een eigen eigen app laten maken zou wellicht interessant kunnen zijn voor jou als ondernemer.

1. Apps zorgen voor meer klantbinding

Wanneer een gebruiker jouw app installeert, toont dat een bepaald vertrouwen aan dat de gebruiker heeft in jouw merk. Mensen willen hun smartphones immers niet volgooien met allerlei apps (tenminste, de meeste mensen dan). Dit betekent dat er een zekere zorgvuldigheid is in het kiezen van welke apps mensen installeren.

Een app installeren is, hoe gek het ook klinkt, wel een soort commitment. Dit betekent voor ondernemers dus ook dat de drempel lager ligt voor potentiële klanten om zaken met ze te doen.

2. Smartphonegebruikers zitten het grootste deel van de tijd op apps

Al jarenlang is het duidelijk dat mensen met een smartphone het grootste deel van hun tijd besteden aan het gebruik van apps.

De tijden van het doelloos ‘surfen op het internet’ zijn voorbij. Mensen beschouwen apps steeds meer als hulpmiddelen om een probleem op te lossen. Dit hangt er uiteraard wel vanaf over wat voor soort apps we het hebben.

Vanwege het feit dat apps de meeste aandacht krijgen op smartphones, en dat mensen dagelijks urenlang op hun smartphone zitten, is het natuurlijk ontzettend interessant voor bedrijven om hier gebruik van te maken.

Door een app te ontwikkelen of te laten ontwikkelen, zorg je ervoor dat je zichtbaar bent waar dat het belangrijkst is.

3. De mogelijkheid om notificaties te versturen

Een ander belangrijk voordeel van een app ontwikkelen is de mogelijkheid om gebruikers notificaties te kunnen verzenden.

Doordat we tegenwoordig bijna altijd onze smartphones in de buurt hebben, is het voor ondernemers die een app laten maken veel makkelijker om hun doelgroep te bereiken. Zo kun je gebruikers bijvoorbeeld altijd op de hoogte houden van belangrijke mededelingen en aanbiedingen.

Kom in contact met een app-ontwikkelaar

Wil je in gesprek komen met een professionele app-ontwikkelaar? Klik dan hier om direct jouw afspraak in te plannen. Je kunt hier zelf het tijdstip selecteren dat jou het beste uitkomt.

Jasper Rietrae

Jouw app-idee bespreken?

Bij Appec hebben we jarenlange ervaring in het bouwen van apps voor iOS en Android, web apps en websites op maat.

Prik meteen een datum vast voor een vrijblijvend consultatiegesprek via de knop hieronder.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact