iOS & Android developer

Professionele bedrijfsapp laten ontwikkelen

Wil jij een bedrijfsapp laten maken door een professionele developer? Wij zetten jouw idee om in een hoogwaardige app die jouw klanten de ultieme gebruikerservaring bezorgt.

Een bedrijfsapp laten ontwikkelen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een app laat ontwikkelen is eentje die in het eerste opzicht vrij voor de hand ligt: waarom? Een app dient namelijk een doel te dienen, en kan potentieel helpen jouw bedrijf nog succesvoller te maken. Hiervoor is het belangrijk om eerst stil te staan bij welke functie de app zal dienen naast de producten of diensten die jouw bedrijf al levert.

Een app laten ontwikkelen kost wat tijd en geld. Dat is het uiteindelijk echter wel waard als er een effectieve strategie achter zit. Is het bijvoorbeeld een app om de communicatie tussen werknemers vlotter te laten lopen? Is de app bedoelt om klanten meer te betrekken bij het bedrijf? Of is de app juist het kernpunt van het bedrijf, en plaatsen klanten hun bestellingen in de app zelf?

Mocht je er zelf nog niet helemaal over uit zijn, helpen wij je vanzelfsprekend met het nadenken over hoe je een app het beste kunt implementeren voor jouw bedrijf.

Hier zijn 6 goede redenen om een app te laten maken voor jouw bedrijf:

1. Meer klantbinding

Een app zorgt voor meer loyaliteit vanuit jouw doelgroep. Wanneer iemand jouw app op zijn of haar telefoon heeft staan, heeft diegene jouw producten of diensten altijd binnen handbereik. Dit zorgt voor meer toegankelijkheid, en kun je jouw vaste gebruikers constant blijven voorzien van de laatste updates en aanbiedingen.

2. Makkelijker en efficiënter verkopen

Doordat een app jouw producten en/of diensten toegankelijker maakt voor jouw klanten, kun je ook beter verkopen. Gebruikers kunnen met enkele drukken op hun scherm betalingen afronden. Met alle digitale betalingsmogelijkheden van tegenwoordig zijn er ook verschillende manieren voor gebruikers om te betalen. Banken blijven ook constant hun eigen apps verder ontwikkelen en moedigen hun klanten aan om bankzaken via de app te regelen. Dit zorgt er ook voor dat gebruikers te allen tijde een betaalmiddel paraat hebben staan op hun mobiele apparaat.

3. Branding en professionaliteit

Het hebben van een app in bijvoorbeeld de App Store of de Google Play Store zorgt ervoor dat jouw bedrijf vaker wordt gezien. Wanneer mobiele gebruikers jouw merk continu tegenkomen in deze appwinkels, krijgt jouw merk meer bekendheid. Ook zorgt dit voor een stukje vertrouwen, doordat mensen jouw logo op den duur zullen herkennen, en zullen daardoor sneller zaken met je doen. Verder oogt het natuurlijk ook erg professioneel om een app te hebben. Je laat jouw klanten hiermee zien dat je via verschillende kanalen bereikbaar bent.

4. App als kernpunt van het bedrijf gebruiken

Een app kan een mooie aanvulling zijn op de producten of diensten die je al aanbiedt als bedrijf. Maar ook kan de app zélf jouw bedrijf zijn. Denk maar bijvoorbeeld aan bedrijven als Uber, Spotify en Whatsapp: simpele apps met een specifieke functie die de hoeksteen van een groot bedrijf vormt.

5. Schaalbaarheid

Het mooie van apps is dat met de technologie erachter van alles mogelijk is. Je kunt bepaalde processen automatiseren, en je kunt klanten hun eigen zaken laten regelen via de app. Doordat je veel kunt automatiseren, kun je jouw werknemers tijd, en dus jouw bedrijf geld besparen. Doordat de technologie het werk voor jou doet, kun je jouw bedrijf schaalbaar maken terwijl je er minder werk in hoeft te stoppen. Door de mogelijkheid van zelfservice voor klanten, krijg je minder vragen binnen en kun je je focussen op andere zaken.

6. Inspelen op de behoeftes van mobiele gebruikers

Door de populariteit van smartphones verwachten veel gebruikers tegenwoordig dat er een app bestaat voor datgene wat ze nodig hebben. Een applicatie laten maken voor jouw bedrijf, stelt je in staat in te spelen op deze behoefte. Hierdoor maak je het leven gemakkelijker voor mobiele gebruikers die hun zaken willen regelen via een app. De markt voor mobiele apps groeit alsmaar door. Door een eigen app te hebben, zorg je ervoor dat je overal vindbaar bent.

Onze apps zijn epic

Wij hebben ervaren ontwerpers en programmeurs in huis die samen met jou meedenken over hoe jouw app zal werken en eruit zal zien.

In elke fase geef jij input op het resultaat. Zo zorgen wij ervoor dat jouw gebruikers de ultieme gebruikerservaring krijgen.

“De mobiele app heeft onze bedrijfsprocessen naar een hoger niveau getild.”​

Cor Rutten

Rutten Groep

In 10 stappen jouw ideale bedrijfsapp laten bouwen

Om jouw app volledig naar jouw wensen te bouwen doorlopen we tien stappen in ons ontwikkelproces. Wij vertalen jouw verhaal om in een optimaal presterende app die jouw brand zo goed mogelijk vertegenwoordigt.

Stap 1: Briefing
Stap 2: Klantbehoeften in kaart brengen
Stap 3: Schetsen maken
Stap 4: Schetsen met klant overleggen
Stap 5: Uitwerken in Wireframes
Stap 6: Overleggen met ontwikkelaars
Stap 7: Ontwerp opleveren aan klant
Stap 8: App bouwen
Stap 9: App testen
Stap 10: App publiceren

Wat is de doelgroep van jouw app?

De doelgroep waar je je op richt is van belang voor het maken van de app. Gaat het om een app voor jongeren, of misschien voor werkzoekenden tussen 40 en 50 jaar? Jouw doelgroep bepaalt op verschillende manieren hoe de app wordt gestructureerd, welke toon er wordt gezet in de taal en bijvoorbeeld ook in hoe het design eruit komt te zien.

Wij helpen je graag bij het vaststellen van jouw doelgroep en hoe jouw app die doelgroep het beste kan dienen.

Bij Appec spreken we software

Of je nou een startup bent dat net is gelanceerd, of een enterprise dat verder wil gaan schalen, Appec is jouw partner in software. Wij hebben jarenlange ervaring in het bouwen van apps voor bedrijven in verschillende branches. Dus ongeacht in welke industrie je zit of hoe groot je bent, wij denken mee op de schaal waarin jij dat nodig hebt.

Ons team bestaat uit een groep jonge creatievelingen met veel ervaring, die passie hebben voor software.

Jouw mobiele app bespreken?

Je hebt vast al ideeën voor een eigen mobiele app. En zelfs als dat niet zo is denken we altijd graag met je mee. Tijdens een briefing kunnen we input geven en helpen jouw idee te verhelderen. Het is onze missie om jouw idee werkelijkheid te maken door een app te bouwen die epic is.

Let’s build something epic

We gaan graag met je in gesprek om jouw idee voor een app te bespreken. We denken met je mee over hoe we een unieke app kunnen creëren die jouw gebruikers een unieke ervaring bezorgt.

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact