Wat is een hybride app? De voor- en nadelen

In de wereld van mobiele apps wordt er vaak gesproken over native apps en hybride apps (of hybrid apps op zijn engels). Daarnaast zijn er ook web apps. In dit artikel focussen we op hybride apps. We leggen uit wat een hybride app precies is en of dit de juiste keuze is voor jouw bedrijf.

Wat is een hybride app?

Hybride apps zijn apps die worden gebouwd in een framework dat zowel in het Android- als in het Apple-ecosyteem wordt ondersteund. Je hebt dus eigenlijk 1 universele app die er ook overal hetzelfde uitziet en hetzelfde werkt.

Een hybride app is een tussenvorm voor mensen die geen aparte app willen laten maken voor verschillende platforms. Dit betekent dus dat een hybride app werkt op zowel Android- als iOS-telefoons, terwijl je het maar 1 keer bouwt.

Naast hybride apps bestaan ook native apps en web apps. Native apps worden specifiek voor een mobiele platform gebouwd, en web apps worden voor de browser gebouwd.

Welke voordelen heeft een hybride app?

Het grote (en naar onze mening ook enige) voordeel van hybride apps is de kostenbesparing. Omdat je slechts 1 app laat ontwikkelen, zorg je ervoor dat er veel minder ontwikkelingsuren nodig zijn. De programmeurs focussen slechts op 1 project, waarna de app op de verschillende platforms wordt geplaatst.

Bij Appec ontwikkelen we enkel native apps. Wel doen we her en der onderhoud aan bestaande hybride apps, maar wij geloven niet dat we met hybride-technologiën de kwaliteit kunnen leveren die we willen leveren.

De juiste keuze voor jou?

Wil je een app laten ontwikkelen, maar weet je niet helemaal zeker wat de juiste keuze is voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op, en wij geven je advies op basis van jouw wensen.

Jasper Rietrae

Jouw app-idee bespreken?

Bij Appec hebben we jarenlange ervaring in het bouwen van apps voor iOS en Android, web apps en websites op maat.

Prik meteen een datum vast voor een vrijblijvend consultatiegesprek via de knop hieronder.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact