Wat is een white label app en wat zijn de voordelen?

Bouw je een mobiele applicatie helemaal op maat of maak je gebruik van white labeling? Dit is een vraag die belangrijk is wanneer je eraan denkt om een app te lanceren. Een white label app heeft verschillende voordelen maar ook veel nadelen. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.

Wat betekent white label?

White labelen is simpel gezegd dat je een bestaand concept of product neemt en er jouw eigen bedrijfsnaam aan plakt. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gebruik van gemaakt in de supplementindustrie, waarbij je een bepaald product hebt dat door verschillende bedrijven wordt verkocht onder verschillende namen.

Het gebruikmaken van white labeling wordt door ondernemers gezien als een soort win-winsituatie waarbij de leverancier (van het originele product) meer sales krijgt en de reseller daaraan meeverdient. White label wordt echter ook toegepast in andere branches. Zo ook bij mobiele applicaties.

Wat is een white label app?

Een white label app is een mobiele applicatie die is gebouwd door een ontwikkelaar of platform en wordt aangeboden aan anderen om gebruik van te maken onder hun eigen naam.

Met een white label app bieden dus meerdere bedrijven of individuen dezelfde applicatie aan terwijl het verschillende apps lijken op basis van de naam. White label apps hangen sterk samen met low code en no code. Dit heeft verschillende voor- en nadelen.

Voordelen en nadelen van een white label app

Een groot voordeel van white labeling is apps ontwikkelen erg toegankelijk wordt gemaakt. Je hoeft als ondernemer dan niet een hele app te laten bouwen. Je maakt gewoon gebruik van het bestaande platform en past dit aan op jouw branding. Een groot nadeel hiervan is echter wel dat je zwaar wordt beperkt in de mogelijkheden met jouw applicatie.

Hieronder een kort overzicht van alle voor- en nadelen:

Voordelen:

  • Snel jouw app lanceren
  • Snel aan te passen
  • Goedkoper
  • Makkelijker te onderhouden

Nadelen:

  • Beperkt in functionaliteit
  • Beperkt in branding en personalisering
  • Kan onprofessioneel ogen
  • Afhankelijk van een derde platform

Wat voor app laat jij bouwen?

Bij Appec bouwen we uitsluitend native apps. We doen dus alleen aan echt maatwerk. Is een white label app niet wat jij zoekt en wil je een professionele app laten bouwen voor iOS en Android? Maak dan meteen een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. We bespreken dan alle mogelijkheden.

Jasper Rietrae

Jouw app-idee bespreken?

Bij Appec hebben we jarenlange ervaring in het bouwen van apps voor iOS en Android, web apps en websites op maat.

Prik meteen een datum vast voor een vrijblijvend consultatiegesprek via de knop hieronder.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact