De 4 voordelen van een maatwerk app

Wanneer je een mobiele app nodig hebt voor jouw bedrijf, zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Er zijn no-code tools en low-code tools waarmee je gemakkelijk een eigen app kunt ontwikkelen. Je kunt ook een maatwerk app laten maken door een professionele iOS app developer of Android app developer. We leggen je de voordelen daarvan uit.

1. Maatwerk app-design

Je wil natuurlijk dat jouw app zo goed mogelijk aansluit bij jouw brand. Wanneer je een app op maat laat maken, krijgt jouw app een uniek design, dat ontworpen is door een grafisch designer. Als jouw brand een specifieke designstijl gebruikt en/of een bepaald kleurenpalet heeft, worden deze ook geïmplementeerd in de app.

Met een maatwerk design wordt ook altijd rekening gehouden met bijvoorbeeld User Experience. Jouw app wordt dan ontworpen op een manier die het beste aansluit bij de behoeftes van jouw gebruikers.

2. Meer functionaliteit

Een app die op maat is gemaakt biedt meer ruimte voor functionaliteit. Omdat alles van scratch wordt gebouwd, kan de developer de app bouwen met alle functies die jouw bedrijf nodig heeft. Bij no-code tools is een veelvoorkomend probleem dat je erg beperkt bent in wat er mogelijk is. En vaak zorgen bepaalde uitbreidingen dan ook voor hogere abonnementskosten.

Vooral wanneer jouw bedrijf (voor een groot deel) draait via de app, wil je dat er zo veel mogelijk opties zijn. Wanneer je dan in de toekomst ideeën hebt voor uitbreidingen, kan er snel geschakeld worden. Jouw app kan eindeloos uitgebreid worden zonder licenties en beperkingen.

Lees verder: Wat is een native app? Vergelijking van iOS en Android

appec maatwerk app

3. Niet afhankelijk zijn van een onbekende partij

Als jouw app door een professional is gebouwd die jij kent, kan deze bijvoorbeeld updates uitvoeren wanneer jij dat nodig vindt. Bij no-code tools ben je vaak afhankelijk van updates van beheerders waar je niet direct contact mee hebt. Updates laten dan ook vaak lang op zich wachten.

No-code platforms geven vaak alleen prioriteit aan uitbreidingen wanneer een groot deel van de community erom vraagt. Je krijgt dus niet altijd te updates die jij zelf wil.

Bij maatwerk applicatie ontwikkeling heb je een kortere lijn met de developer en kun je direct contact opnemen om verbeterpunten door te geven. Je krijgt persoonlijke service en er wordt altijd direct met jou meegedacht.

4. Professionele uitstraling

Bij no-code tools is het vaak zichtbaar dat het gaat om een no-code tool. Omdat de designs gestandaardiseerd zijn, zijn er veel bedrijven die dezelfde layouts gebruiken. Wanneer gebruikers vaker hetzelfde design tegenkomen, doet dat af aan de originaliteit.

Een app ontwikkelen van scratch vergt meer moeite, en dit zie je terug in het eindresultaat.

Een maatwerk app onderscheidt jouw bedrijf van andere bedrijven, doordat er geen standaard-designs worden gebruikt. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijf een professionelere uitstraling heeft.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle

Klaar om jouw idee te lanceren?

Kom in contact